måndag 4 april 2011

Efter regn kommer solsken

Hej Ni Fina!
Här kommer en liten lägesrapport i från den kommande Lev Vackert Butiken.
Vi har mycket skoj att berätta men dessvärre har det inträffat en del ledsamheter också.
Vi börjar med det tråkiga så att det slipper vara det sista ni läser och tar med er.
Rakt på sak, vi har inom loppet av några dagar haft den overkliga och maximala oturen att ha två stycken vattenläckor. Då huset stått tomt i dryga fem år och enkom haft lite värme igång så måste de gamla elementen chockats av den värmeökning som gjorts vilket då lett till att de gå sönder. Vattnet är kopplat till hela området vilket i sin tur innebär att det vid läckage inte bara läcker ut det vatten som finns i elementet. Den första gick oss förbi relativt smärtfritt då den bara drabbade delar av huset som vi ännu inte tagit i bruk. Dagens vatten läcka kan man tyvärr inte säga det samma om, i morse samtidigt som dagens första stora leverans anländer kommer vi till huset för att då upptäcka att alla fönstren är totalt igen immade.... Inte bra!
(Vill också tillägga att vi efter en hel helgs slitande blivit klara med husets största golv. En vän hade under en hel dag omsorgsfullt slipat hela golvet som Ingela sedan målat.
Det var sååå fint!)
Som sagt inte bra, inne på entre planen över det nyslipade/nymålade golvet var en STOR pöl och för att inte tala i källaren....där var en STOR sjö!
Så under dagen i dag har en tankbil varit där och pumpat ut hundratals lite med vatten, golven har vatten dammsugits, taket och väggar i källaren har rivits och fukt mättare har brukas på väggar och golv. I morgon kommer domen, antingen kan golvet torkas underifrån eller så måste också det rivas ut.... PUST! Vad är syftet och meningen med detta, eller är det bara lagen om all jävlighet...?
Nä, vi tappar inte modet för detta men ibland kan det vara skönt att gnälla av sig lite.
Så till det roliga, vi fick i alla denna röra också stora leveranser.
De innehöll massor av vackert och massor av gott. Gott? Japp, ni läste rätt. För en liten gourmet så finns endel gott att köpa till sig själv eller annan när och kär.
Känns så härligt och bli påmind om vad drömmen och visionen är när man står där i sina arbetskläder, arbetsvalkar i händerna och plaskar med fötterna...
För att avsluta inlägget tänket vi slita lite extra på en väl använd klyscha:
"Efter regn kommer sol sken"
För visst kära ni, var det vår i luften i dag!
KRAM Petra & Ingela

5 kommentarer:

 1. Aj aj så ledsamt med vattenläckan, men ni verkar ändå ta det med ro, så är det ofta när man har visionen klar för sig, då finns det inget som kan stoppa en! Hoppas nu det nymålade golvet klarade sig...
  Slit inte ihjäl er nu!,
  Eija

  SvaraRadera
 2. P.S så söta ni är i bilden högst upp...

  SvaraRadera
 3. Men fy så trist, man blir så lessen och besviken när sånt här händer. Håller tummarna för att golvet går och torka.
  Kram på er
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Men så tråkigt för er..men som ni sa..efter regn kommer solsken:)
  Vilken hääärlig dröm att få starta något som ni ska göra:) ja e sååå avundsjuk..vill också ha något eget men är för feg..:(
  Stoort lycka till:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Åhhh så tråkigt!!!!!
  Hoppas allt ordnar sej!!!!
  ha en fin Dag!
  Kram på er!
  Kathrine

  SvaraRadera