onsdag 23 mars 2011

Repotage

Hej!
Då vill vi stolt presentera vårt första repotage om Lev Vackert Butiken.
Tidning: VF Datum: Onsdagen den 23/3 Journalist: Britta Staake
Vad stod det då:

Soldathemmet blir affär och café

Först gjorde de två böcker tillsammans. Sedan startade de företaget Lev Vackert. Nu håller Ingela Broling och Petra Eriksson på att rusta upp det gamla Soldathemmet i Kristinehamn. I den stora byggnaden vid det forna regementsområdet håller en affär med café på att växa fram.

– Vi har drömt om det här jättelänge men inte vågat och inte hittat någon lokal. När vi beslutade att det var dags dök den här plötsligt upp.

Sedan mitten av februari har de, och många av deras vänner, tillbringat mycket tid i Soldathemmet som de hyr av Vasallen. Hela byggnaden är på 519 kvadratmeter i tre våningar men i inledningsskedet kommer de bara att använda entréplanet som har en yta på 200 kvadratmeter.

Väven har ersatts av panel, ett golv ska målas, ett annat ska förses med klinkers, det röda, gula och orange har målats vitt och väggar har tagits bort. På entréplanet har urinoaren kastats ut för att ge plats åt en inspirationstvättstuga. På sikt hoppas de även kunna ta husets övervåning och källare i bruk. I källaren finns bland annat en stor bar. Butiken ska heta som deras senaste bok, Lev Vackert, det integrerade caféet Café Två Tanter.

– Vi ska inte ha samma fikameny som på andra ställen i staden. Allt ska vara hembakat och man ska kunna köpa med sig nästan allt, till exempel kaffekopparna man druckit ur.

I det som tidigare var militärernas allrum håller cafédelen på att byggas upp.

– Det ska kännas som om man sitter ute fast det är inne, som i ett orangeri, säger Petra Eriksson. Vi kommer bland annat att ha trädgårdsgrupper, odlarbord och ett utekök. Det kommer även att finnas sittplatser utomhus och på baksidan finns en stor trädgård.

De kommer att ha ett blandat sortiment för försäljning. Som exempel nämns konfetti som inte är som vanligt godis, skafferivaror som kaffe, te och annorlunda salt, kläder av märket UniCum, det företag som Petra Eriksson driver tillsammans med en annan kvinna, Creamkläder för stora och små, spatillbehör, möbler, smycken, böcker, blommor och inredning.

De första leveranserna har anlänt och på övervåningen fylls rummen med allt från skåp och köpmansdiskar till lampor och leksakskaniner.

– Vi planerar också att ha olika teman och happenings, till exempel en kakbuffé.

Kvinnorna håller på att bygga upp ett sortiment och planerar inköpsresor.

– Det vi beställt är handvalt, vi har ett starkt startfält. En del saker kommer vi kanske att piffa till lite, till exempel genom att visa hur man kan göra olika arrangemang.

De båda har sedan länge ägnat mycket tid åt att fixa till möbler och andra föremål och även tillverkat egna produkter. Men de räknar inte med att det blir så mycket tid över för sådant, även om det i huset även finns en verkstad.

1 kommentar:

  1. Wow!! Vilka drivna tjejer/kvinnor, helt fantastiskt! Stort lycka till med allt och har jag vägarna förbi så kikar jag in. :))

    SvaraRadera